5 saker du kan göra med ett smslån i sommar

Sommaren är snart över men den är inte slut än och den kan alltid bli lite roligare med lite mer pengar i plånboken. Vill du hitta på någonting i slutet av sommaren men vet inte riktigt vad? Nedan följer 5 tips på vad du kan göra.

1. Åk på semester

Ibland kan man vilja komma iväg på en semester men inte har lyckats spara ihop tillräckligt med pengar. Då kan ett smslån rädda dig. Det finns billiga alternativ inom Europa som bjuder på sol och bad, storstad, shopping, god mat, vacker natur och allt du kan tänkas vilja ha på en semester. Ett annat roligt alternativ är att testa på att semestra i Sverige.

Svemester – som det kallas när man semestrar hemma i Sverige har blivit allt mer populärt. Det finns många vackra platser runt om i landet och du kan till och med få känslan av att vara utomlands. Några vackra platser är Bohus-Malmön, Gotland och fjällen. Många åker bara till fjällen under vintern, men det är väldigt vacker natur även på sommaren och det finns många fina vandringsleder.

2. Piffa upp uteplatsen

Ska du spendera mycket tid hemma kan det vara trevligt att göra det lite extra fint hemma. Har du en balkong eller uteplats är det mysigt att komplettera med nya fina filtar, kuddar, solcellslampor med mera. Inköp av sköna utemöbler är en bra investering och du kommer att spendera mycket tid där innan sommaren är slut. Med infravärme kan du sitta ute långt in på hösten. 

3. Köp en cykel

En cykel är det perfekta färdmedlet under sommaren. Det finns många fördelar, bland annat behöver du aldrig vänta på avgångstider och det är dessutom nyttigt för kroppen och miljövänligt. Cykeln kan du sedan stoppa undan under vintern och plocka fram igen nästa sommar, så det är en investering även för framtida somrar.

4. Gå på festival eller konsert

Det finns många events runt om i Sverige under sommaren, framförallt i storstäderna. Vissa är gratis, men de flesta kostar en slant. En snabb sökning på internet visar dig alla events som händer i din stad.

5. Hyr en båt

Finns det något somrigare än en dag till havs eller sjöss? Att åka båt ger verkligen den där ultimata sommarkänslan. Det finns massvis med ställen du kan hyra båt på och du kan hyra allt från en liten kajak och trampbåt till större båtar för hela sällskap. Några dagar ute i skärgården är något du kan unna dig om semesterdagarna räcker till, eller varför inte en långhelg.

Glass på sommaren